Poliklinika za ortopediju, fizikalnu medicinu i fizikalnu terapiju Rijeka

Konačno snježne radosti

MATEA FERK OTPUTOVALA NA SEDMODNEVNE PRIPREME U ŠVICARSKI ZERMATT

Počinjemo normalno sezonu, do sada sam na snijeg išla praktički iz Selaca – kaže Matea

RIJEKA – Dok turisti iz cijele Europe hitaju prema Jadranu želeći se odmoriti i uživati u čarima ljeta i mora, mlada Riječanka Matea Ferk, članica B reprezentacije Hrvatske, krenula je jučer na – skijanje. Pred njom su sedmodnevne pripreme na švicarskom ledenjaku u Zermattu. S Mateom pripremat će se Yvonne Schnock, koja je priključena B reprezentaciji, a sa skijanjem kreće i jedan od najboljih slalomaša današnjice Ivica Kostelić.

- Ovo je prvi dio priprema, drugi dio slijedi od 23. srpnja do 6. kolovoza. Poslije toga je kratki odmor – kaže Matea Ferk, koja će raditi pod paskom trenera Rajka Šamšala. – U Zermattu ćemo raditi na tehnici u brzim disciplinama. Konačno snijeg, mjesec dana sam bila kod kuće, odavno nije bilo tako. Riješila sam školske obveze, završavam treći razred srednje talijanske škole i sada se mogu posvetiti skijanju. Dobro sam se pripremila, radila u »Scipionu«, teretani na Kantridi pod paskom Dalibora Širole. Odlično se osjećam i jedva čekam stati na skije.

Prošle sezone Matea je vozila nekoliko slalomskih utrka Svjetskog kupa, nastupila je i na Svjetskom prvenstvu u Santa Caterini te na Svjetskom juniorskom prvenstvu. Možda se očekivalo više, ali za Riječanku to je bila prva prava sezona poslije praktički dvije godine stanke zbog ozljeda koljena.

- Opet je cilj – ostati zdrava. Treba zaboraviti sve ozljede, konačno počinjemo normalno sezonu, do sada sam na snijeg išla praktički iz Selaca. Sada sam konačno odradila »suhe« pripreme kako treba. Želim napraviti što bolje rezultate, od Svjetskog kupa do ZOI-ja te Svjetskog juniorskog prvenstva, naravno ako dobijem šansu.

Proljetni dio priprema u Hintertuxu pamtit će po padu. Iako nije previše toga zapamtila. Udarila je glavom u tvrdi snijeg, bila je u nesvijesti.

- Vozila sam veleslalom. Ne sjećam se pada, možda i bolje jer neću osjećati strah kada stanem na skije. Kada sam došla k sebi, ničega se nisam mogla sjetiti, ne sjećam se ni vožnje helikopterom. No svi pregledi koji su obavljeni u bolnici pokazali su da je sve u redu. Glavno je da nije stradalo koljeno – rekla je Matea i s trenerom Šamšalom krenula za Švicarsku.

Danas s pripremama počinje B muška reprezentacija, koja se okuplja na Ugljanu. Njima more, Ivici Kosteliću i B ženskoj reprezentaciji – vječni snijeg.

Z. HORVAT

© Copyright 2002 NOVI LIST d.d. Sva prava pridržana.

 • Kontakti
Scipion fizioterapija - Fizioterapija, manipulativna terapija, masaža, kinezioterapija, terapija udarnim valom (ESWT)...

Scipion fizioterapijaFizioterapija, manipulativna terapija, masaža, kinezioterapija, terapija udarnim valom (ESWT)...

 • Adresa: Milutina Bataje 14A (Zamet), Rijeka
 • Mob: 091 1684 575
 • Tel: +385 (051) 684-576, 684-575, 684-577
 • Fax: +385 (051) 684-576
 • E-mail: mistura@scipion.hr

Pošaljite upit

Scipion fitness - Fitness programi, kondicijska priprema sportaša, izokinetika...

Scipion fitnessFitness programi, kondicijska priprema sportaša, izokinetika...

 • Adresa: Milutina Bataje 14A (Zamet), Rijeka
 • Mob: 091 1684 575
 • Tel: +385 (051) 684-576, 684-575, 684-577
 • Fax: +385 (051) 684-576
 • E-mail: bogovic@scipion.hr

Pošaljite upit