Poliklinika za ortopediju, fizikalnu medicinu i fizikalnu terapiju Rijeka

Diskus hernija i kick-boxing

P: Zovem se Jovan i zivim u Crnoj Gori, imam 26 god. Diskus hernia mi je dijagnostifikovana prije dvije godine, dok sam se aktivno bavio kik boksom. Poslije povrede nastavio sam da treniram ali samo banjske vjezbe pasivnog opterecenja i vjezbe snage (vratilo, razboj sklekovi) Interesuje me postoji li nacin trajnog zacjeljenja (osim operacije) jer bih volio da se vratim mom sportu.

O: Na ovoj stranici naći ćete detaljan opis diskus hernije i načina njenog liječenja. Konkretno u vašem slučaju nedostaju konkretne informacije o tome gdje se točno hernija nalazi, koliko je velika, te koje simptome osjećate sada. Naravno, za točnu prognozu bio bi potreban i detaljan fizioterapeutski pregled kako bi se ustanovilo stanje na mišićno koštanom sustavu.

Općenito govoreći, moguće je intezivno, pa i profesionalno trenirati i sa diskus hernijom. To pokazuju mnogi vrhunski sportaši, od kojih su mnogi sa ovom dijagnozom osvajali i zlatne olimpijske medalje. Sjajan primjer povratka u puno trenažno opterećenje nakon akutnih bolova od diskus hernije je i naš tenisač Mario Ančić. A njegov primjer pokazuje i još jedan važan detalj, a to je da uspješan proces oporavka treba voditi upravo sportski fizioterapeut u koordinaciji sa liječnikom specijalistom. Moje iskustvo u radu sa sportašima koji se bave borilačkim vještinama govori u prilog tome da je uz adekvatan i stručni tretman u većini slučajeva moguć povratak u natjecateljski sport i bez operativnog zahvata.

  • Kontakti
Scipion fizioterapija - Fizioterapija, manipulativna terapija, masaža, kinezioterapija, terapija udarnim valom (ESWT)...

Scipion fizioterapijaFizioterapija, manipulativna terapija, masaža, kinezioterapija, terapija udarnim valom (ESWT)...

  • Adresa: Milutina Bataje 14A (Zamet), Rijeka
  • Mob: 091 1684 575
  • Tel: +385 (051) 684-576, 684-575, 684-577
  • Fax: +385 (051) 684-576
  • E-mail: mistura@scipion.hr

Pošaljite upit