Poliklinika za ortopediju, fizikalnu medicinu i fizikalnu terapiju Rijeka

Košarkaš i bolna prepona

P: Molim da mi pomognete ako je moguće svojim odgovorom, naime sin se bavi aktivno košarkom i prije 6 mjeseci je ozlijedio preponu tako da nije mogao hodati. Doktor je rekao da nije ništa,a mi smo mu platili fizioterapiju već 2 mjeseca bol je prošla ali povremeno osjeti zatezanje i peckanje i strah ga je opustiti se u treningu,pa me zanima dali mora boljeti još uvijek? Naime ide još uvijek na terapiju. Hvala.

O: Nažalost, u vašem upitu niste naveli mnoge važne detalje koji bi omogućili konkretniji odgovor poput: koliko je star vaš sin, koliko treninga na tjedan odradi, koja je točna dijagnoza (pod terminom "bolna prepona" podrazumjeva se mnogo različitih ozljeda), što konkretno od fizioterapijskih procedura jest prošao ili upravo prolazi i sl.

Općenito govoreći, ozljede preponskih mišića i tetiva jesu u pravilu teške za liječenje, a naročito je zahtjevan postupak ponovnog povratka u sportsku aktivnost. Nakon višemjesečnog odsustva sa sportskih aktivnosti, u kombinaciji sa posljedicama osnovne ozljede, dolazi do slabljenja ukupnog mišićnog sustava zdjelice, butine, donjeg dijela leđa i trbuha. Stoga je važno ponovno uspostaviti snagu i izdržljivost, kao i fleksibilnost tih mišićnih spletova prije povratka u puno trenažno opterećenje, u ovom slučaju košarkaško. Taj zadatak neizostavno bi trebao voditi sportski fizioterapeut, ili u nedostatku takvog stručnjaka, trener za fizičku pripremu, ali isključivo individualno.

  • Kontakti
Scipion fizioterapija - Fizioterapija, manipulativna terapija, masaža, kinezioterapija, terapija udarnim valom (ESWT)...

Scipion fizioterapijaFizioterapija, manipulativna terapija, masaža, kinezioterapija, terapija udarnim valom (ESWT)...

  • Adresa: Milutina Bataje 14A (Zamet), Rijeka
  • Mob: 091 1684 575
  • Tel: +385 (051) 684-576, 684-575, 684-577
  • Fax: +385 (051) 684-576
  • E-mail: mistura@scipion.hr

Pošaljite upit