Poliklinika za ortopediju, fizikalnu medicinu i fizikalnu terapiju Rijeka

Upala ovojnice ahilove tetive

P: Javljam se iz Novog Sada.Imam upalu Ahilove tetive,tacno onakvu kakvu ste opisali u tekstu,to jest upalu ovojnice Ahilove tetive.Zanimalo bi me malo vise detalja oko lecenja ovakve vrste povrede,da li koristiti nekakve kreme,masti ili balzame i o kakvoj se tacno elektroterapiji radi i koliko je vremena potrebno da se ovakva jedna povreda sanira, ili izleci.

O: Za detaljni opis preporučenog liječenja u vašem konkretnom slučaju bilo bi potrebno i više informacija o vašoj ozljedi, kao i o stanju ne samo tetive, već i stopala, mišića i tetiva potkoljenice, natkoljenice, kao i o tome čime se bavite, te što sve vaše tijelo treba podnjeti kao opterećenje tijekom prosječnog dana u vašem životu. To, naravno, nije moguće učiniti mailom ili drogim načinom impersonalne komunikacije, već samo pregledom. Kako to (zbog udaljenosti) nije moguće, preporučam vam da u svom mjestu boravka ili bližoj okolini pronađede specijaliziranog fizioterapeuta koji će preuzeti cijeli postupak liječenja i stručno ga voditi.

Općenito govoreći, tip, doza i dužina trajnja elektroterapije određuju se individualno i zavise kako o tipu, tako i o stupnju upale ozljeđenog tkiva. Rijetko se primjenjuje izolirano, već je ona dio ukupnog liječenja (kako je i opisano u tekstu). Osobno nisam pristalica danas vrlo popularnih krema, gelova i balzama, ne stoga što su oni štetni (jer u većini slučajeva nisu), već stoga što sam mišljenja da ne mogu bitnije pripomoći oporavku u ovom i brojnim drugim upalnim stanjima i ozljedama. Vrijeme ukupnog liječenja upale ovojnice ahilove tetive varira i zavisi opet o mnogo faktora, a može trajati od nekoliko dana pa sve do mnogo mjeseci.

  • Kontakti
Scipion fizioterapija - Fizioterapija, manipulativna terapija, masaža, kinezioterapija, terapija udarnim valom (ESWT)...

Scipion fizioterapijaFizioterapija, manipulativna terapija, masaža, kinezioterapija, terapija udarnim valom (ESWT)...

  • Adresa: Milutina Bataje 14A (Zamet), Rijeka
  • Mob: 091 1684 575
  • Tel: +385 (051) 684-576, 684-575, 684-577
  • Fax: +385 (051) 684-576
  • E-mail: mistura@scipion.hr

Pošaljite upit