Poliklinika za ortopediju, fizikalnu medicinu i fizikalnu terapiju Rijeka

Iščašenje prsta

P: Prije dva tjedna sam na biciklu iščašio prstenjak na desnoj ruci ( luksacija ) .Nisam slomio ali su mi tetive protpostavljam popucale. Doktori su mi na hitnoj namjestili kost i stavili kao longetu( metalnu ) i zamotali. Već dva tjedna nosim tu nazovi longetu. Sada očekujem da će mi skinuti danas san maolo vježbao kao je rekao doktor. Prst ne mogu potpuno izravanat niti ga savinuti do dlana ruke. Što mi preporučujete?

O: Luksacije (iščašenja) malih zglobova prstiju nisu rijetka. U osnovi terapija se sastoji od repozicije (vraćanja zgloba na mjesto), mirovanja (s longetom ili bez nje), te nakon toga fizioterapije sa ciljem povratka punog opsega pokreta u ozlijeđenom zglobu. Nije vjerojatno da su vam tetive popucale (jer bi to prepoznao liječnik na hitnoj pomoći), ali je sigurno da su više ili manje oštećeni ligamenti koji učvrščuju zglob. Sve u svemu, do punog oporavka može proteći od nekoliko tjedana, do nekoliko mjeseci, sa vjerojatnim trajnim manjim zadebljenjem u području ozlijeđenog zgloba.

  • Kontakti
Scipion fizioterapija - Fizioterapija, manipulativna terapija, masaža, kinezioterapija, terapija udarnim valom (ESWT)...

Scipion fizioterapijaFizioterapija, manipulativna terapija, masaža, kinezioterapija, terapija udarnim valom (ESWT)...

  • Adresa: Milutina Bataje 14A (Zamet), Rijeka
  • Mob: 091 1684 575
  • Tel: +385 (051) 684-576, 684-575, 684-577
  • Fax: +385 (051) 684-576
  • E-mail: mistura@scipion.hr

Pošaljite upit