Poliklinika za ortopediju, fizikalnu medicinu i fizikalnu terapiju Rijeka

Karate i bol u koljenu

P: Treniram karate već dosta godina no u zadnje vrijeme me boli koljeno kad ga god ispružim nogu do kraja, kad trčim ili kad se jednostavno previše krećem. Liječnik mi je dao neku kremu za sportske osljede (Deep Heat) koja mi je pomogla al, je samo u tom trenu spriječila bol , ali bol ne prestaje kad potrčim ili krivo stanem. Što bi to moglo biti i da li trebam prestati na neko vrijeme s treniranjem i da li postoji kakav učinkovit lijek? Unaprijed hvala!

O: Ovakva su pitanja jako česta i svaki put odgovor je isti: Bol u koljenu NIJE dijagnoza, već samo simptom. Prvo i osnovno jest učiniti pregled kod liječnika specijaliste (ortopeda) i postavljanje točne dijagnoze. Tek tada moguće je sprovesti adekvatno liječenje i povratak u sport bez bolova. Svi ostali postupci poput mazanja različitim (i u glavnom beskorisnim) kremama, gelovima i mastima samo je gubljenje dragocjenog vremena, što omogućuje jednom malom problemu da se zakomplicira, te posljedično ograniči ili onemogući bavljenje sportom. Stoga što je prije moguće učinite specijalistički pregled, a zatim sa nalazom pristupite sportskom fizioterapeutu koji će najbolje znati kako adakvatno sanirati bolno stanje.

  • Kontakti
Scipion fizioterapija - Fizioterapija, manipulativna terapija, masaža, kinezioterapija, terapija udarnim valom (ESWT)...

Scipion fizioterapijaFizioterapija, manipulativna terapija, masaža, kinezioterapija, terapija udarnim valom (ESWT)...

  • Adresa: Milutina Bataje 14A (Zamet), Rijeka
  • Mob: 091 1684 575
  • Tel: +385 (051) 684-576, 684-575, 684-577
  • Fax: +385 (051) 684-576
  • E-mail: mistura@scipion.hr

Pošaljite upit