Poliklinika za ortopediju, fizikalnu medicinu i fizikalnu terapiju Rijeka

Ponovljena ozljeda koljena

P: Imao sam povredu kolena, RADIOLOŠKA diagnoza je bila: kontuzija desnog koljena, ruptura posteriornog roga medialnog meniskusa, i obsežna distenzija prednjeg križnog ligamenta. obavio i artroskopiju i nakon dobra dva meseca počeo da treniram opet košarku. Jačao sam mišiče u fitnesu i normalno trenirao. Prije dva tjedna mi je na trenigu, kad sam htio da idem na skok samo me nešto zaboljelo i koljeno mi nateklo.. oteklo mi sve okolo pogačice(ne znam dali je to pravilno-patela..?)Putem ultrazvuka sam smanjio otekli dio nad koljenom al se pojavlja bol na strani medialnog meniska-pritisak.. pa me zanima dali je možda ponovo meniskus ili čak prednji križni ligament?? molio bi za odgovor fizioterapeuta i ispričavam se za možda napisane greške.

O: Mišljenja sam da ste prerano počeli ponovo trenirati košarku. Kod parcijalnih ruptura prednje ukrižene sveze (ACL-a), uobičajeno trajanje oporavka , uz adekvatni i individualni kinezioterapijski i fizioterapijski tretman je tri mjeseca. Stoga je moguće da je u nezgodi koju ste opisali stradao i preostali dio ovog važnog ligamenta. Preporučam vam da učinite magnetsku rezonancu (MR) ozlijeđenog koljena kako bi se sa sigurnošću postavila dijagnoza, a potom sa svojim ortopedom i sportskim fizioterapeutom dogovorite način sanacije sadašnje ozljede.

  • Kontakti
Scipion fizioterapija - Fizioterapija, manipulativna terapija, masaža, kinezioterapija, terapija udarnim valom (ESWT)...

Scipion fizioterapijaFizioterapija, manipulativna terapija, masaža, kinezioterapija, terapija udarnim valom (ESWT)...

  • Adresa: Milutina Bataje 14A (Zamet), Rijeka
  • Mob: 091 1684 575
  • Tel: +385 (051) 684-576, 684-575, 684-577
  • Fax: +385 (051) 684-576
  • E-mail: mistura@scipion.hr

Pošaljite upit