Poliklinika za ortopediju, fizikalnu medicinu i fizikalnu terapiju Rijeka

Fraktura petne kosti

P: Imao sam lom petne kosti.Ona mi je operirana u Njemačkoj prije petnaest mjeseci.Šarafi i ploćica su izvađeni prije šest mjeseci.Možete li mi odgovoriti dali će ovo kod mene biti u redu mada me još uvjek jako boli skočni zglob.Dali postoji neka mast da nestane ta bol i koliko bi moglo to još potrajati?Ja normalno hodam ali bolovi dođu nakon dužeg hodanja i navećer i ujutro su intezivniji.Unaprijed hvala!

O: Liječenje frakture petne kosti dugotrajno je, kao što ste i sami opisali. U njegovom tijeku može doći do razvoja sekundarnih simptoma, vezanih ponajprije uz poštedno hodanje, odnosno promjenu opterećenja u stopalu koja se događa kako bi ste izbjegli direktan pritisak na oštećenu kost. Pri takvoj promjeni, neka se meka tkiva, te dijelovi hrskavice u skočnom ili nekom drugom zglobu stopala mogu "preopteretiti", te izazvati bolove koje opisujete. Naravno, mogući su i neki drugi uzroci opisanih simptoma.

Na žalost, ne postoji neka mast, krema ili gel koju bi vam preporučio, te koja bi potom uklonila simptome. Svakako bi bilo dobro da se konzultirate sa fizioterapeutom, koji će utvrditi pravi uzrok bolova pri dužem hodanju, te ga potom adekvatnim pristupom i sanirati.

  • Kontakti
Scipion fizioterapija - Fizioterapija, manipulativna terapija, masaža, kinezioterapija, terapija udarnim valom (ESWT)...

Scipion fizioterapijaFizioterapija, manipulativna terapija, masaža, kinezioterapija, terapija udarnim valom (ESWT)...

  • Adresa: Milutina Bataje 14A (Zamet), Rijeka
  • Mob: 091 1684 575
  • Tel: +385 (051) 684-576, 684-575, 684-577
  • Fax: +385 (051) 684-576
  • E-mail: mistura@scipion.hr

Pošaljite upit