Bolovi u lopatici

P: Imam bolove kod lijeve lopatične kosti s tim da mi se bol proteže preko vrata,lijeve nadlaktice te me ponekad zaboli i dio prsnog koša(zategne),kad nešto teže uzmem odmah me zaboli taj dio. Možete li mi reći otprilike o čemu se radi i što bi valjalo učiniti?!

O: Po opisu simptoma, vjerojatno se radi o specifičnom problemu koji svoj uzrok ima u vratnoj kralježnici. Preporučam vam da učinite RTG dijagnostiku (snimite vratnu kralježnicu), te posjetite fizioterapeuta. Tretmani obično uključuju masažu, kiropraktiku, te vježbe istezanja.

Scipion fizioterapija

Scipion fizioterapija
E-mail: mistura@scipion.hr
Sjedište: Milutina Bataje 14A, Zamet Fax: +385 (051) 684-576
Mjesto: 51000 Rijeka Tel: +385 (051) 684-576, 684-575, 684-577

Upit

Zanimljivosti

Haglundova peta

Haglundova deformacija relativno je često stanje u kojem dolazi do otoka mekih tkiva na stražnjoj strani petne kosti i/ili stvaranja koštane izbočine na hvatištu ahilove tetive za petnu kost.

[Detaljnije]

Kvadriceps

Mišićne ozljede dijelimo u dvije kategorine- kontuzije (nagnječenja) i rupture (puknuća). Tako je i sa kvadricepsom.

[Detaljnije]

Iščašenje ramena

Iščašenja ramena dokumentirana su još u egipatskim grobnicama prije 5000 godina zajedno s metodom repoozicije sličnoj onoj koju danas nazivamo Kocher-ovom metodom.

[Detaljnije]

Sindromi prenaprezanja

Na ovoj stranici možete pronaći moguće načine liječenja različitih sindroma prenaprezanja.

[Detaljnije]

Torakalni sindrom

Bolove, zatezanje, probadanje, osjećaj napetosti, bolnost na dodir, pa čak i trnjenje u srednjem dijelu kralježnice (grudnom), sa mogućim isijavanjem bolova u prsni koš zovemo torakalnim sindromom.

[Detaljnije]

Kalcifikati (tendinitis calcarea)

Pronalazak kalcifikata RTG ili ultrazvučnom dijagnostikom u bolnom ramenu, stopalu, ahilovoj tetivi...

[Detaljnije]

Petni trn (Plantarni fascitis)

Sama plantarna fascija u stvari je široki ligament koji se pruža sa donje strane stopala i to od petne kosti, pa sve do prstiju...

[Detaljnije]

Stražnja loža

Hamstrings, stražnja loža natkoljenice, ili kolokvijalno samo loža, nazivi su za skupinu mišića koji se nalaze sa stražnje strane natkoljenice....

[Detaljnije]

Sindrom karpalnog tunela

Karpalni tunel ili karpalni kanal jezične su varijante na istu temu, a odnose se na anatomiju same šake i njenih tetiva, krvnih žila, te živaca.

[Detaljnije]

Hematomi (krvni podljevi)

Krvni podljevi naša su svakodnevica. Od onih malih o obliku modrica, pa sve do velikih otoka kod uganuća zglobova i djelomično ili potpuno pokidanih mišića.

[Detaljnije]