Poliklinika za ortopediju, fizikalnu medicinu i fizikalnu terapiju Rijeka

Schrot metoda za kralješnicu

Svakodnevno slušamo kako su nepravilno držanje i «kriva» kralješnica sve prisutniji u našem društvu. Okrivljuju se stalno sjedenje, mobiteli, rad za računalom te naravno - izostanak fizičke aktivnosti. Bez obzira na uzrok, ovakve nepravilnosti u kralješničkom stupu jasan su znak da se nešto mora poduzeti. Tinejdžeri i mladi najugroženija su skupina ali i upravo oni na čije probleme u posturi možemo najviše utjecati prije završetka rasta i okoštavanja.

Njemačka metoda trodimenzionalne korekcije kralješnice osmišljena je od strane Katarine Schrot početkom 20tog stoljeća. Vrlo efikasno utječe na poboljšanje posture te je osmišljena da uz kombinaciju disanja, pasivne potpore te aktivnog pokreta dovodi kralješnicu u ispravniji položaj.

Vježbanje bi se za najbolje rezultate trebalo provoditi svakodnevno, uz nošenje korektivne ortoze ako je preporučena od strane specijalista. Ono se može provoditi kao kombinacija vježbanja pod nadzorom i vježbanja po programu, no vrlo je bitno da se ispravno usvoje vježbe individualizirane po promjeni kralješnice koja je prisutna.

U Scipionu smo educirani za rad po Schrot terapiji te ju provodimo vrlo uspješno, obratite nam se sa povjerenjem.

  • Kontakti
Scipion fizioterapija - Fizioterapija, manipulativna terapija, masaža, kinezioterapija, terapija udarnim valom (ESWT)...

Scipion fizioterapijaFizioterapija, manipulativna terapija, masaža, kinezioterapija, terapija udarnim valom (ESWT)...

  • Adresa: Milutina Bataje 14A (Zamet), Rijeka
  • Mob: 091 1684 575
  • Tel: +385 (051) 684-576, 684-575, 684-577
  • Fax: +385 (051) 684-576
  • E-mail: mistura@scipion.hr

Pošaljite upit