Poliklinika za ortopediju, fizikalnu medicinu i fizikalnu terapiju Rijeka

Rijeka mi ostaje u lijepom sjećanju

ALEN ŠKORO, BIVŠI NAPADAČ »RIJEKE«, POTPISAO UGOVOR S POLJSKIM PRVOLIGAŠEM »JAGIELLONIOM«

Krivo mi je jedino što se u Rijeci nisam uspio pokazati u pravom svjetlu, ali ozljede su me stalno mučile. Rastali smo se prijateljski – kaže Škoro koji je potpisao jednogodišnji ugovor s Poljacima

RIJEKA – Alen Škoro već nekoliko dana nije igrač »Rijeke«, a jučer je i formalno postao novi igrač poljskog prvoligaša »Jagiellonie« iz Bialystoka. Nekadašnja velika nada bosansko-hercegovačkog nogometa tako se nakon »Sarajeva«, ljubljanske »Olimpije«, »Olympiquea Marseille«, »Servettea«, »GAK-a« i »Rijeke« skrasila u zemlji domaćinu idućeg Europskog prvenstva u nogometu, kamo odlazi kao slobodan igrač. Naime, sarajevski napadač nedavno je raskinuo ugovor s »bijelima« koji ga je vezao uz klub do idućega ljeta. Uzroci raskida nisu nikakva tajna. Škoro je početkom jesenskog dijela sezone teže ozljedio koljeno, uslijedila je operacija, a budući da su na Kantridi procijenili da će njegov povratak u pravu formu potrajati malo duže, odlučili su se rastati s igračem koji je u ovih godinu i pol dana, koliko je bio u Rijeci, imao dosta problema s ozljedama. To je vjerojatno jedan od glavnih razloga što plemeniti napadač na Kantridi nije ostavio dublji trag.

Škoro je odigrao tridesetak službenih utakmica za sezonu i pol, tijekom kojih je postigao sedam golova. Premalo za igrača koji je svojevremeno jako puno obećavao, ali zbog razno-raznih razloga nikada nije realizirao svoj nesporni potencijal. Ni u Rijeci nije bilo bitno drukčije, iako u ovom slučaju za sve postoji jedno logično objašnjenje.

- Krivo mi je jedino što se u »Rijeci« nisam uspio pokazati u pravom svjetlu, ali ozljede su me stalno mučile. Unatoč tome, »Rijeka« će mi ostati u lijepom sjećanju, stekao sam tu dosta dobrih prijatelja. Što se raskida ugovora tiče, sve smo brzo riješili na obostrano zadovoljstvo. Rastali smo se prijateljski. Tako je to u nogometu. Ništa. Život ide dalje – govori Škoro, koji se vratio u Rijeku nakon što je nekoliko dana proveo u Poljskoj gdje je potpisao jednogodišnji ugovor s desetoplasiranom momčadi poljske Ekstraklase.

- Sve smo potpisali, preostaje još samo da 12. siječnja obavim liječnički pregled. Riječ je o ambicioznoj sredini, ove sezone cilj im je sredina ljestvice, no iduće najavljuju pohod prema vrhu ljestvice. Nisam gore otišao uz pomoć menadžera. Njihov trener Michal Probierz me poznaje još dok sam igrao u Austriji. Želio me dovesti kada je čuo da sam slobodan i sve smo brzo dogovorili. Mislim da nisam pogriješio, klub je sasvim solidan, liga kvalitetnija nego hrvatska. Tamo je već moj Sarajlija Ensar Arifović tako da će i razdoblje adaptacije biti lakše nego inače – govori Škoro, kojemu uoči odlaska u Poljsku treba poželjeti jedino malo sreće i puno zdravlja.

- Zdravlja najviše. Stvarno me ozljede nisu mazile u posljednje vrijeme. Mislim da je sada što se koljena tiče sve OK. Recimo da je koljeno 80 do 90 posto optimalnog stanja. Moram reći i da mi je prilikom opravka jako pomogla ekipa iz »Scipiona« (fitness centar na Kantridi, op.a), uostalom, s njima ću još trenirati u idućih sedam dana koliko još namjeravam ostati u Rijeci – rekao je Škoro.

Budicin pred potpisom

Prema tumačenju direktora »bijelih« Marija Rubeše, pouzdani branič Fausto Budicin trebao bi u idućih nekoliko dana produžiti ugovor. Prvi klupski operativac »bijelih« kaže da je postignut konačan dogovor oko uvjeta te da će uskoro Budicin potpisati nov ugovor koji će ga uz »Rijeku« vezati do ljeta 2011. godine.

Grafiti na Kantridi

Jučer su na više mjesta na stadionu na Kantridi osvanuli grafiti, odnosno prijeteće poruke primitivnog sadržaja namijenjene veznjaku »bijelih« Anasu Sharbiniju. Najprizemnije navijački strasti razbuktane su nakon što su neki mediji posljednjih dana počeli intezivno povezivati kapetana »bijelih« s odlaskom u »Dinamo« ili »Hajduk« ove zime, iako je krajnje upitno gdje će Anas nastaviti karijeru i hoće li  uopće tako skoro napustiti Kantridu. O tome na koncu najmanje odlučuje Anas Sharbini budući da je pod čvrstim ugovorom s riječkim prvoligašem još godinu i pol dana.

Ivan VOLARIĆ

© Copyright 2002 NOVI LIST d.d. Sva prava pridržana.

 • Kontakti
Scipion fizioterapija - Fizioterapija, manipulativna terapija, masaža, kinezioterapija, terapija udarnim valom (ESWT)...

Scipion fizioterapijaFizioterapija, manipulativna terapija, masaža, kinezioterapija, terapija udarnim valom (ESWT)...

 • Adresa: Milutina Bataje 14A (Zamet), Rijeka
 • Mob: 091 1684 575
 • Tel: +385 (051) 684-576, 684-575, 684-577
 • Fax: +385 (051) 684-576
 • E-mail: mistura@scipion.hr

Pošaljite upit

Scipion fitness - Fitness programi, kondicijska priprema sportaša, izokinetika...

Scipion fitnessFitness programi, kondicijska priprema sportaša, izokinetika...

 • Adresa: Milutina Bataje 14A (Zamet), Rijeka
 • Mob: 091 1684 575
 • Tel: +385 (051) 684-576, 684-575, 684-577
 • Fax: +385 (051) 684-576
 • E-mail: bogovic@scipion.hr

Pošaljite upit