Poliklinika za ortopediju, fizikalnu medicinu i fizikalnu terapiju Rijeka

Jović uzvratio udarac

RUKOMETAŠ »ZAMETA« I HRVATSKI REPREZENTATIVAC KRITIZIRA VODSTVO KLUBA

Dečki su odigrali odlično u odnosu na to kako uprava ispunjava svoje obaveze – prokomentirao je Božidar Jović uvjerljivu pobjedu »Zameta« u Kutini

RIJEKA  – Među zametskim maslinama ima i nema mira, ovisno valjda o južini ili burnom vremenu. Klub je »grunuo« čak i prije prijelaznog roka, vrativši kapetana Uzelca, reprezentativca Blažička i dovevši potencijalnog reprezentativca Pongračića. Ljetos je vraćen iskusnik Pejić i angažiran ljevoruki bek Dragičević, sve je zaslađeno Božidarom Jovićem, nekadašnjim olimpijskim pobjednikom i članom reprezentacije Hrvatske, zlatne na Svjetskom prvenstvu u Portugalu. Publika je odlično reagirala na poticaje uprave, punivši trsatske tribine, no porazi u Crikvenici i Splitu su doveli do utihe, neželjenog spuštanja jedara.

Vidjelo se to u mučenju prilikom pobjeđivanja Đakovčana, da bi ekipa reagirala na pravi način u Kutini, »čisteći parket« s domaćinima. Kada je izgledalo da se vratio nužni mir, zaiskrilo se iz kuta Božidara Jovića, »Portugalac« je jučer »očešao« vodstva kluba. Povod kontaktiranju je bio druge prirode, zanimanje za njegovu ozljedu. Visokog pivota, naime, već duže vrijeme muči koljeno, zbog toga je izostao s posljednjih utakmica. Dvojilo se o njegovu oporavku, da bi se nakon Kutine najavilo kako će ovog tjedna početi s lakšim treningom te da postoji mogućnost nastupa na važnom osječkom gostovanju. Traženje Jovićeve procjene o tome ispalo je »dizanje kamena« ispod kojeg se krije iznenađenje.

Pljuska

- Sve je bilo O.K. Dečki su odigrali odlično u odnosu na to kako uprava ispunjava svoje obaveze – bila je Jovićeva rečenica kojom je prokomentirao uvjerljivu pobjedu »Zameta« u Kutini.

Svaki igrač ima svoj stav, jedino što odabire hoće li ga uopće izreći, vrijeme kada govori, naravno vodeći i računa o odjeku svojih riječi. Eho ove poruke će odjekivati malo duže, adekvatno Jovićevu velikom rukometnom ugledu. Ostaje dvojbeno zbog čega je dirnuo u vodstvo kluba, da li baš samo zbog isplate plaće, koja kasni petnaestak dana i još nekog manjeg dijela neispunjenih klupskih obaveza prema njemu? O tome će se u »Zametu« svakako raspravljati idućih dana, valjda i »hladnih glava«. Na obje strane vage ima pravih argumenata, u razmišljanjima treba obavezno krenuti od saznanja da se veliki klub i ekipa (to je cilj »Zameta«) ne rađaju preko noći. Dovoljno je sjetiti se da je prije više od dvije godine klub bio pred raspadom.

Novi predsjednik Petar Bracanović, direktor Damir Bogdanović i sportski direktor Marin Miculinić pretvorili su ga u respektabilni sportski proizvod, no »mošt još mora postati vino«. Treneru Zlatku Saračeviću će trebati dana i dana da od skupa pojedinaca formira čvrst kolektiv i stvori vrhunsku igru, isto tako i upravi u izgrađivanju vrhunskog kluba. U »odrastanju« su neminovnost i neki porazi, svaki posrtaj ne mora odmah biti poziv na uzbunu.

Trčkaranje

Normalna je nervoza uprave zbog dva poraza te blijedog izdanja s »Đakovom«, a Jovićev istup prije tumačimo kao odgovor vodstvu na kritike ekipi nego kao bunt zbog kašnjenja plaće, koje je ionako, s obzirom na hrvatske sportske uvjete, zanemarivo kratko. Do nastupa u Osijeku ima skoro 15 dana. Joviću se smirila upala u koljenu, svakodnevno pohađa terapiju u rekreacijsko-rehabilitacijskom centru »Scipion« kod Deana Misture, specifične vježbe snage odrađuje s Daliborom Širolom.

Jučer je počeo trčkarati, kako kaže »tri puta pet minuta«, bude li sve u redu, idućeg tjedna kreće s rukometnim treningom, mogao bi nastupiti s Osječanima. Hoće li u tom razdoblju prevladati razum i svi sudionici ove priče zaboraviti nesporazume, zajednički krenuti k zacrtanom cilju, vidjet će se.

Igor DUVNJAK

© Copyright 2002 NOVI LIST d.d. Sva prava pridržana.

 • Kontakti
Scipion fizioterapija - Fizioterapija, manipulativna terapija, masaža, kinezioterapija, terapija udarnim valom (ESWT)...

Scipion fizioterapijaFizioterapija, manipulativna terapija, masaža, kinezioterapija, terapija udarnim valom (ESWT)...

 • Adresa: Milutina Bataje 14A (Zamet), Rijeka
 • Mob: 091 1684 575
 • Tel: +385 (051) 684-576, 684-575, 684-577
 • Fax: +385 (051) 684-576
 • E-mail: mistura@scipion.hr

Pošaljite upit

Scipion fitness - Fitness programi, kondicijska priprema sportaša, izokinetika...

Scipion fitnessFitness programi, kondicijska priprema sportaša, izokinetika...

 • Adresa: Milutina Bataje 14A (Zamet), Rijeka
 • Mob: 091 1684 575
 • Tel: +385 (051) 684-576, 684-575, 684-577
 • Fax: +385 (051) 684-576
 • E-mail: bogovic@scipion.hr

Pošaljite upit