Poliklinika za ortopediju, fizikalnu medicinu i fizikalnu terapiju Rijeka

Ljubičić počeo pripreme

NAJBOLJI HRVATSKI TENISAČ U DRUŠTVU KONDICIJSKOG TRENERA SALVADORA SOSE ODRADIO TRENING U RIJECI

Ujutro se radilo na mišićima natkoljenice i leđa, te trbušnim mišićima, poslijepodne na mišićima ramena i ruku. Sosa je iz kompjuterića vadio plan, dok je Ivan marljivo radio vježbu za vježbom

RIJEKA – Salvador Sosa je stigao u grad, a to nije bila dobra vijest za Ivana Ljubičića. Dolazak njegovog kondicijskog trenera značio je da je odmor završen, te da počinju pripreme za zemljani dio sezone. Sosa, koji je radio sa Sergijem Bruguerom u dane kada je Španjolac dvaput osvojio Roland Garros, te s Alexom Corretjom kada je Corretja preko Petea Samprasa osvojio završni Masters, sjajno radi svoj posao. Uostalom, Ivan je to naveo kao jedan od razloga zašto je stigao do četvrtog, a idućeg ponedjeljka bit će i treći igrač svijeta.

Zbog kiše je otpalo jutarnje trčanje, ali zato nije bilo popusta u »Scipionu«, fitness centru na Kantridi. Ujutro se radilo na mišićima natkoljenice i leđa, te trbušnim mišićima, poslijepodne na mišićima ramena i ruku. Sosa je iz kompjuterića vadio plan, sve je do detalja isplanirano, dok je Ivan marljivo radio vježbu za vježbom.

- Ovo ne radimo zbog turnira u Rimu, to smo obavili još u siječnju – kaže Salvador Sosa, bivši rukometni vratar, koji u svojoj riznici ima čak i jedan rukometni europski naslov. – Kada smo počeli suradnju krajem 2003. godine, radili smo i do pet sati. Sada je dovoljno raditi deset posto od toga.

Svejedno, Ivanu nije bilo – svejedno. Nema popusta, ali nema ni »švercanja«. Svaki novi turnir novo je dokazivanje, pogotovo sada kada treba postati treći igrač svijeta.

Stotinjak metara dalje na stadionu Kantrida Ivan je dan ranije, uoči prvoga susreta finala Kupa Hrvatske, doživio ovacije. Iduće srijede mogao bi Ivan biti na još jednoj prvoj utakmici finala Kupa. Ovoga puta Italije. Veso Matijaš, Splićanin koji je savjetnik za tenis u »Diadori«, proslijedio je Ivanu Ljubičiću pozivnicu tvrtke čiju opremu nosi, za susret što se igra 3. svibnja na »Olimpicu«, gdje bi se trebao naći u društvu Rogera Federera. Četiri dana kasnije, u nedjelju, dan prije početka rimskog turnira Masters serije, na istom stadionu igra se »Derbi srca«, humanitarna ekshibicija četiriju momčadi, u kojoj će zaigrati glumci, pjevači i ljudi iz sporta, koji navijaju za »Romu«, »Lazio«, »Milan« i »Inter«. U pauzi će Ivan Ljubičić i kapetan »Rome« Francesco Totti razmijeniti dres »Diadore« čiji su »manekeni«. Totti će dobiti dres kakav je Ivan nosio na finalu Davis Cupa u Bratislavi, dok će Ivan dobiti novi dres »Rome« koji će tih dana doživjeti službenu promociju.

Zlatko HORVAT

 • Kontakti
Scipion fizioterapija - Fizioterapija, manipulativna terapija, masaža, kinezioterapija, terapija udarnim valom (ESWT)...

Scipion fizioterapijaFizioterapija, manipulativna terapija, masaža, kinezioterapija, terapija udarnim valom (ESWT)...

 • Adresa: Milutina Bataje 14A (Zamet), Rijeka
 • Mob: 091 1684 575
 • Tel: +385 (051) 684-576, 684-575, 684-577
 • Fax: +385 (051) 684-576
 • E-mail: mistura@scipion.hr

Pošaljite upit

Scipion fitness - Fitness programi, kondicijska priprema sportaša, izokinetika...

Scipion fitnessFitness programi, kondicijska priprema sportaša, izokinetika...

 • Adresa: Milutina Bataje 14A (Zamet), Rijeka
 • Mob: 091 1684 575
 • Tel: +385 (051) 684-576, 684-575, 684-577
 • Fax: +385 (051) 684-576
 • E-mail: bogovic@scipion.hr

Pošaljite upit