Poliklinika za ortopediju, fizikalnu medicinu i fizikalnu terapiju Rijeka

Razmišljajte o treningu

Viši fizikalni terapeut i sportski terapeut s trinaestogodišnjim iskustvom Dean Mistura idealan je sugovornik na temu prevencije ozljeda i rekuperacije sportaša nakon velikih napora. Mistura već deset godina radi kao fizioterapeut u ŽOK »Rijeka KWSO«, a radio je i s rukometašima »Zameta«. Privatnu praksu ima već osam godina, a odnedavno je i vlasnik fitness kluba i ambulante »Scipion« na Kantridi.

Konačno snježne radosti

Dok turisti iz cijele Europe hitaju prema Jadranu želeći se odmoriti i uživati u čarima ljeta i mora, mlada Riječanka Matea Ferk, članica B reprezentacije Hrvatske, krenula je jučer na – skijanje. Pred njom su sedmodnevne pripreme na švicarskom ledenjaku u Zermattu. S Mateom pripremat će se Yvonne Schnock, koja je priključena B reprezentaciji, a sa skijanjem kreće i jedan od najboljih slalomaša današnjice Ivica Kostelić.

Ljubičić počeo pripreme

Salvador Sosa je stigao u grad, a to nije bila dobra vijest za Ivana Ljubičića. Dolazak njegovog kondicijskog trenera značio je da je odmor završen, te da počinju pripreme za zemljani dio sezone. Sosa, koji je radio sa Sergijem Bruguerom u dane kada je Španjolac dvaput osvojio Roland Garros, te s Alexom Corretjom kada je Corretja preko Petea Samprasa osvojio završni Masters, sjajno radi svoj posao. Uostalom, Ivan je to naveo kao jedan od razloga zašto je stigao do četvrtog, a idućeg ponedjeljka bit će i treći igrač svijeta.

Rijeka poseban centar sportske medicine

Rijeka je jedan centar sportske medicine per se. Treba reći da su tu Terme Selce, Bolnica Nemec, Ortopedija Lovran, liječnici sportske medicine Stošić, Medač, Martinović... Mi još uvijek mislimo da je nešto što je izvan granice Hrvatske nužno bolje, ali osobno mislim da to nije tako – kaže Mistura

Karneval jedrenja na oceanskom valu

Svjetsko prvenstvo u Cadizu bila je velika prilika, no olimpijska norma ostala je samo želja. Marin Lovrović, »Galebov« jedriličar u klasi star, nije uspio sa Splićaninom Nikolom Akrapom izboriti vizu za Atenu. Ostala je još jedna mogućnost da se u Žurkovu ipak zavijori olimpijska zastava, Svjetsko prvenstvo idućeg svibnja u Gaeti kraj Napulja, gdje bi Lovrović trebao jedriti s ocem Marinom.

Jović uzvratio udarac

Među zametskim maslinama ima i nema mira, ovisno valjda o južini ili burnom vremenu. Klub je »grunuo« čak i prije prijelaznog roka, vrativši kapetana Uzelca, reprezentativca Blažička i dovevši potencijalnog reprezentativca Pongračića. Ljetos je vraćen iskusnik Pejić i angažiran ljevoruki bek Dragičević, sve je zaslađeno Božidarom Jovićem, nekadašnjim olimpijskim pobjednikom i članom reprezentacije Hrvatske, zlatne na Svjetskom prvenstvu u Portugalu. Publika je odlično reagirala na poticaje uprave, punivši trsatske tribine, no porazi u Crikvenici i Splitu su doveli do utihe, neželjenog spuštanja jedara.

Sljeme je tek početak

Bit će teško, bit će i lošijih dana, ali probio sam tu barijeru. Ustalit ću se, samo za sve treba vremena. Ne mogu sada reći da ću i u Adelbodenu do bodova, ali sigurno ću dati sve od sebe. Sazrio sam. U životu treba riskirati, ali za rizik moraš imati i neku sigurnost. Pokazivao sam na treninzima da sam dobar, ali sada sam i sebi dokazao da to nije bauk – kaže Dalibor Šamšal

Rijeka mi ostaje u lijepom sjećanju

Alen Škoro već nekoliko dana nije igrač »Rijeke«, a jučer je i formalno postao novi igrač poljskog prvoligaša »Jagiellonie« iz Bialystoka. Nekadašnja velika nada bosansko-hercegovačkog nogometa tako se nakon »Sarajeva«, ljubljanske »Olimpije«, »Olympiquea Marseille«, »Servettea«, »GAK-a« i »Rijeke« skrasila u zemlji domaćinu idućeg Europskog prvenstva u nogometu, kamo odlazi kao slobodan igrač. Naime, sarajevski napadač nedavno je raskinuo ugovor s »bijelima« koji ga je vezao uz klub do idućega ljeta.

Ahmad i Anas Sharbini

Dvadeset i prvi dan veljače velik je dan za riječki nogomet. Zvijezde su tada vjerojatno u nekom posebnom položaju jer su se u razmaku od samo tri godine, na isti datum, rodile dvije najveće aktualne zvijezde Rijeke, braća Ahmad i Anas Sharbini.

Pobjeda u Lyonu

Sin je gledao meč na televiziji. Shvatio je da se događa nešto veliko, vidio je da sam sretan. Još ne hoda, ali i to je samo pitanje dana – kaže ponosni otac. Sada imam i titulu, što sve čini još ljepšim. Istina, malo predugo sam čekao, ali zato je slađe – tvrdi Ljubičić.

Dalibor Širola, trener koji se brine za fizičku spremu brojnih sportaša

Nogometaši, braća Anas i Ahmad Sharbini, košarkaš Goran Vrbanc, skijašica Matea Ferk, tenisač Ivan Cerović, jedriličar Marin Lovrović mlađi, samo su neki od sportaša i sportašica o čijoj fizičkoj spremi brine Dalibor Širola. Na toj listi tri godine bio je Dalibor Šamšal, a sada se upisao i Ivan Ljubičić s kojim je Širola već počeo pripremati novu sezonu.

Deset dana iz snova

Mobitel je zazvonio u 4.15 ujutro, poziv je došao s drugoga kraja svijeta. Ivan Ljubičić se javio glasom prepunim radosti poslije najvećega trijumfa u velikoj karijeri. Takvu sreću isijavao je samo 5. studenoga 2008. godine kada je supruga Aida rodila Leonarda, od kojih se više ne odvaja...